Specialisatieopleiding Arbeidsrecht (Leerlijn 6) VERNIEUWD!

Start dinsdag 3 maart 2015 van 14:00 tot 21:30 uur, te Leiden
60 PO NOvA 

In het programma worden belangrijke arbeidsrechtelijke onderwerpen in een bredere context geplaatst, krijgt u verdiepende inzichten en wordt u alert gemaakt op valkuilen en "do's and don'ts". Uiteraard zullen de veranderingen met betrekking tot de Wwz uitgebreid en doorlopend aan bod komen!

Actualiteiten Internationaal procesrecht: Brussel Ibis Vo: de EEX-Vo ingehaald

Dinsdag 20 januari 2015 van 16.00 tot 21.15 uur, te Leiden
4 PO NOvA, 4 KNB in aanvraag

De cursus richt zich op de gevorderde jurist/-advocaat die in grensoverschrijdende zaken procedeert en zich verzekerd wil weten na afloop ervan snel het juiste internationale instrument op juiste wijze te kunnen toepassen naar de laatste stand van zaken, inclusief wat "tips and tricks" naar aanleiding van de nieuwe bepalingen.

Internationale conferentie ‘Interaction between Legal Systems, Room for Reflection’

Van 21 tot en met 23 januari 2015 organiseert de Leidse rechtenfaculteit een internationale conferentie die in het teken staat van vijf jaar onderzoek binnen het profileringsgebied ‘Interaction between Legal Systems’. Gedurende drie dagen gaan wetenschappers, juristen uit de rechtspraktijk en studenten met elkaar in discussie over de uitdagingen waarvoor de meerlagige rechtsorde het recht stelt.

Specialisatieopleiding Ondernemingsrecht (Leerlijn 3)

Start woensdag 11 februari 2015 van 14.30 tot 21.30 uur, te Leiden
50 PO NOvA, 50 KNB

De specialisatieopleiding Ondernemingsrecht richt zich op de gevorderde ondernemingsrechtjurist, advocaat of (kandidaat-) notaris (minimaal 3 jaar ervaring) die zich in het ondernemingsrecht verder wil specialiseren. Belangrijke onderwerpen, zoals corporate governance, besluitvorming, aansprakelijkheid, concernverhoudingen, bedrijfsovernames en samenwerkingsvormen, het enquêterecht en de geschillenregeling komen aan bod en worden in een bredere context geplaatst. Actualiteiten worden besproken en u krijgt verdiepende inzichten. Bovendien wordt u alert gemaakt op valkuilen en do's and don'ts.